Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr augusztus 2023

Retrográd Merkúr augusztus 2023

Retrográd Merkúr augusztus 2023Augusztus 24. és szeptember 16. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Szűz 21º49′-től visszaérve a 8º02′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni. Az irányváltás időpontjában a Merkúr enyhe trigont képez az Uránusszal és szextilt a Skorpió Holddal. Ez jelzi előre, hogy a következő pár hétben lehetőségünk lesz másként megközelíteni fennálló problémákat és felkutatni a mögöttük álló lényegi okokat.

A retrográd időszak ideje alatt a Merkúr saját uralmi jegyében halad, ami jelentősen mérsékeli negatív hatásait, növeli a türelmet és belátóképességet.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Szűz csillagjegyének 21. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként anyagi, gyakorlati kérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal, Aszcendensünkkel vagy MC-nkel is fényszöget alkot.

2023.08.042023.08.242023.09.162023.09.3021º49′8º02′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka augusztus 4.-től szeptember 30.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. Augusztus 4. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Szűz 8. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd szeptember 30.-án ér vissza a Szűz 21. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges gyakorlati, kivitelezhetőségi megfontolásokat tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Szűzben a Merkúr kritikai érzékünket és figyelmességünket teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, aktuálisan alkalmazhatóbb formába átalakítanunk. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl sokat aggódni a részletek miatt (a Szűz negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz rendezni, kijavítani.

Augusztus 31.-én a Halak Telihold több feszült energiát hoz magával.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most szeptember 6.-ára esik. Ez is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni.

Szeptember 6. jelentőségét növeli, hogy ezt megelőző napon vált irányt a Jupiter is, trigont képezve a Merkúrral és a Nappal, így olyan információk jöhetnek felszínre, melyek segítenek hatékonyabbá tenni terjeszkedési stratégiánkat. További megkönnyebbülést hoz az is, hogy szeptember 4.-én ér véget a retrográd Vénusz időszaka.

Az időszak végén szeptember 15. és 17. lelkesedést és újító hangulatot hoz a Merkúrnak alárendelt Szűz Nap és Bika Uránusz trigonja, melyet felerősít a szeptember 15.-ére eső Szűz Újhold energiája.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Előfizetőink láthatják a Grafikus efemeridában, hogyan változik a Merkúr sebessége és méltóságai a retrográd időszakban.

Ha valamilyen döntéshelyzet előtt állsz a következő hetekben, egy Asztrológiai tanácsadás segíthet lehetőségeid átlátásában. Részletekért kattints ide.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.