Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Vénusz 2023

Retrográd Vénusz 2023

Vénusz retrográd 2023A Vénusz vágyaink, értékeink, javaink és kapcsolataink jelölője. Július 23.-szeptember 4. között lesz retrográd mozgású az Oroszlán jegye 28º35′-től indulva visszaér a 12º12′-re.

Személyes szinten azon életterület (horoszkóp ház), melyben a retrográd Vénusz haladni fog képletünkben tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről, vágyéletünket, javainkat és kapcsolatainkat illetően.

Személyes előrejelzésedben láthatod, hogy mely életterületeidet érintik a 2023. évi retrográd Vénusz hatásai és, hogy milyen személyes bolygóhatásokra számíthatsz ebben az időszakban. Az előrejelzés további ismertetéséhez kattints ide.

2023.06.192023.07.232023.09.042023.10.0728º35′12º12′© aranycsillag.netA retrográd Vénusz időszak árnyéka június 19.-től október 7.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk a retrográd időszak alatt. Június 19. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Vénusz elérte az Oroszlán 12. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd október 7.-én ér vissza az Oroszlán 28. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az Oroszlán jegyében megnő a költekezési kedv. Azonban érdemes tartózkodni a nagyobb vásárlásoktól, mert a későbbiekben kiderülhet, hogy költségesebbnek bizonyul a fenntartásuk, mint előre gondoltuk. Akadályok kerülhetnek a vágyott tárgyak, élmények útjába. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint újakba kezdeni.

Ha neheztelések, sérelmek voltak közeli kapcsolatainkban, ezek sokkal drámaibb módon jöhetnek mostanság felszínre. A megromlott kapcsolatok számára vízválasztót képezhet, mert ha a felek türelmesek és figyelmesek egymásra, akkor a retrográd Vénusz új kezdetet hozhat. De ezek hiányában a kapcsolat végérvényes lezárásához is vezethet.

Másrészt a retrográd Vénusz időszakok pozitív vetülete, hogy nyilvánvalóbbá válik mindaz ami igazán maradandó és értékes az életünkben és kapcsolatainkban. Megtanuljuk értékelni azt amink van. Végre időt szánhatunk régebbi kapcsolataink felelevenítésére.

A retrográd Vénusz időszak első hetében a Vénusz Yod formációt képez a Plútóval és a Neptunusszal, ami mély sérelmeket, kiszolgáltatottság érzéseket hozhat fel kapcsolatainkban. A lehetőség adott egy nagyobb lelki tisztulásra.

Kiemelt dátum lesz még augusztus 13. amikor a Nap beéri a hátráló Vénuszt. Ez a dátum is két részre osztja a retrográd időszakot, mert az “előre szaladt” vágyaikat ekkora éri be a saját teremtő, megvalósító erőnk.

Mivel az Oroszlán jegyében a Napnak rendelődik alá, így a retrográd Vénuszt két részre oszthatjuk fel, annak függvényében, hogy a Nap éppen az Oroszlán vagy augusztus 23.-tól kezdődően a Szűz jegyében halad. Ezek is árnyalni fogják vágyaink jellegét.

Továbbá a Vénusz hátrálásának utolsó szakasza, augusztus 24.-től egybeesik a Szűz retrográd Merkúrral is. Tehát augusztus utolsó hetében sokkal motiváltabbak leszünk utánajárni félreértéseknek, letisztázni ezeket, de kicsit bele is bonyolódhatunk a részletkérdésekbe.

Az időszak hatásait illetően, legérintettebbek az Oroszlán Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők lesznek, de a többi fix jegy (Bika, Skorpió és Vízöntő) is jobban fogja érzékelni a letisztázások szükségességét. Szintén jobban érezhetjük a hatást, ha bolygóink vannak a fix jegyek 28. fokának közelében. Ha hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni, könnyebb lesz a Vénusz tanításait is fogadnunk. Ezáltal jobban kapcsolatba kerülünk majd igazi vágyainkkal is, és megválhatunk több idejétmúlt ragaszkodásunktól.

A retrográd Vénusz ideje alatt különösen időszerű lehet közeli kapcsolataid jobb megértése. Ebben Korlátlan kapcsolati elemzések szolgáltatásunk segíthet. Részletekért kattints ide.

 


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.