Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr augusztus 2018

Retrográd Merkúr augusztus 2018

Retrográd Merkúr május 2016Július 26. és augusztus 19. között a Merkúr retrográd mozgást végez az Oroszlán jegye 23º26′-tól visszaérve az Oroszlán 11º32′-re.

Személyes szinten is értelmezhetjük ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik az Oroszlán csillagjegyének 23. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként részletkérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2018.07.072018.07.262018.08.192018.09.0223º26′13º32′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka július 7.-től szeptember 2.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Július 7. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Oroszlán 11. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd szeptember 2.-án ér vissza az Oroszlán 23. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges részmunkálatokat elvégezni tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Az Oroszlán jegye a büszkeség, kreativitás és játékosság jelképe. Ebben a jegyben a Merkúr türelmetlenséget, sértett önérzetet vagy nagyzási késztetéseket hozhat elő belőlünk. Próbáljunk megértőbbek és kevésbé követelőzőek lenni ebben a pár hétben, amikor minden lassabbá és egyben feszültebbé válhat.  Ha mostanában megyünk nyaralni, üdülni, akkor előzetesen ellenőrizzük le, nehogy fel nem tüntetett többlet költségek adódjanak. Kérdezzünk rá a részletekre. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz rendezni, kijavítani.

Az időszak kezdetén, július 28.-án Telihold lesz, ami jobban felszínre hozhat elnyomott indulatokat. Amennyiben lehet törekedjünk tapintatosságra, szükségtelenül ne sértsünk meg másokat. Ellenben, ha bizonyos dolgok eddig el voltak hallgatva, a kibeszélésük előrelépést hozhat kapcsolatainkban.

Július 29. és augusztus 6. között a Mars kvadrátolja újból az Uránuszt, ami növeli a türelmetlenséget. Problémákat okozhat a modern technikai készülékekben (Vízöntő Mars és a Vízöntő jegyét uraló Uránusz), de jó kerülni a fontos vásárlásokat, befektetéseket is (Bika Uránusz), mert elhamarkodott döntésekre késztetne.

Augusztusban két kifejezetten kedvező bolygóhatás is érzékelhető lesz. Az újabb Uránusz-Szaturnusz trigon segít kreatív megoldásokat találni régi problémáinkra. A Jupiter-Neptunusz trigon pedig augusztus második felében megértőbbé tesz másokkal szemben, segít túllépni a nézeteltéréseken, esetleges ellenségeskedésen.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.