Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr augusztus 2017

Retrográd Merkúr augusztus 2017

Retrográd Merkúr május 2016Augusztus 13. és szeptember 5. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Szűz 13º38′-tól visszaérve az Oroszlán 28º25′-re.

Személyes szinten is értelmezhetjük ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Szűz csillagjegyének 13. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként részletkérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2017.07.252017.08.132017.09.052017.09.1913º38′28º25′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka július 25.-től szeptember 19.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Július 25. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Oroszlán 28. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd szeptember 19.-én ér vissza a Szűz 13. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges részmunkálatokat elvégezni tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Szűzben a Merkúr kritikai érzékünket és figyelmességünket teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, aktuálisan alkalmazhatóbb formába átalakítanunk. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl sokat aggódni a részletek miatt (a Szűz negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz rendezni, kijavítani.

Az időszak második felében, augusztus 22 és szeptember 1. között a Jupiter szextilt képez a Szaturnusszal. Ez különösen kedvező, mert bármi amit mostanság helyre teszünk, kiigazítunk, lerendezünk időtállóbb, átgondoltabb lehet. Jelen van a kellő optimizmus (Jupiter) és kitartóerő (Szaturnusz) is.

Augusztus 21.-én az Oroszlán Újhold új lendületet hoz magával.

Augusztus 22. kifejezetten kedvező több energiát igénylő tevékenységekhez, mivel a Mars is trigont képez a Szaturnusszal.

Közvetlenül a retrográd időszakot követő napon, szeptember 6-án, amikor a Merkúr még direkt stacioner lesz, Telihold következik. Többlet türelmetlenség, nyugtalanság lehetséges. Ne akarjunk mindent egyszerre megoldani, elintézni ezen a napon.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.