Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr április 2024

Retrográd Merkúr április 2024

Retrográd Merkúr április 2024Április 2. és 26. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Kos 27º11′-től visszaérve a 16º01′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni. A retrográd időszak ideje alatt a Merkúr a Marsnak rendelődik alá, mely jelenleg az Halak jegyében halad és ezzel enyhíti a Kos türelmetlenségét

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Kos csillagjegyének 27. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként azonnali cselekvést igénylő kérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

Személyes előrejelzésedben láthatod, hogy mire számíthatsz ebben a fontos változásokat hozó pár hétben. Az előrejelzés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.

2024.03.192024.04.022024.04.262024.05.1327º11′16º01′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka március 19.-től május 13.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. Március 19. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Kos 16. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd május 13.-án ér vissza a Kos 27. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges kivitelezhetőségi megfontolásokat tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Kosban a Merkúr az egyszerű, egyenes és néha kicsit nyers kommunikációs stílust hozza előtérbe. Elnyomott régebbi sérelmek, neheztelések jobban felszínre törhetnek és hevesebb hangnemű letisztázó beszélgetéseket igényelhetnek. Felerősödhet a türelmetlenség és ha nem vagyunk figyelmesek sietségből elkövetett hibák is történhetnek. De így is képesek vagyunk legalább kiengedni felgyűlt ingerültségünket.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most április 12.-ére esik. Ez is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni.

Április 8.-án a Kos Újhold felkavaró lendületű eseményeket hozhat. Olyan feszültségek, melyek eddig háttérben lappangtak egyszerre válhatnak láthatóvá, robbanó erővel kerülnek a köztudatba.

Az időszak második felében április 15. és 26 között, 21. csúcsponttal a Bika Uránusz és Jupiter kerülnek együttállásba Ez kifejezetten pozitív fejlemények, innovációk meghirdetésének idejére utal. Ez annyira különleges esemény, hogy egy következő cikkünkben fogunk külön tudósítani róla.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.