Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr április 2023

Retrográd Merkúr április 2023

Retrográd Merkúr április 2023Április 21. és május 15. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Bika 15º37′-től visszaérve a 5º51′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni. Mostani különlegessége, hogy az időszak kezdetén a Merkúr együttállásba kerül az Uránusszal és a Holddal. Ez hirtelen és váratlan irányváltást, változásokat hozhat anyagi kérdésekben, üzletekben, tárgyalásokban. De mérsékeli negatív vonatkozásait, hogy a Merkúr hamarosan segítő kapcsolatba kerül a Rák Marssal.

A retrográd időszak ideje alatt a Merkúr a Vénusznak rendelődik alá, mely jelenleg az Ikrek jegyében halad és így kölcsönös recepcióban vannak egymással, ami enyhíti a retrográd hatás negatív vonásait. Május 8-án a Vénusz átkerül a Rák jegyébe, ami gondolatainkat, kommunikációnkat érzelmesebbé, befolyásolhatóbbá, család központúvá teszi majd.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Bika csillagjegyének 15. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként anyagi, gyakorlati kérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2023.04.072023.04.212023.05.152023.05.3115º37′5º51′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka április 7.-től május 31.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újra gondolnunk a retrográd időszak alatt. Április 7. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Bika 5. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd május 31.-én ér vissza a Bika 15. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges anyagi, pénzügyi megfontolásokat tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Bikában a Merkúr gyakorlatiasságunkat, anyagi javainkhoz való ragaszkodásunkat teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, aktuálisan alkalmazhatóbb formába átalakítanunk. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl aggódni javaink miatt és kerülni a szükséges költségeket (a Bika negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, alaposabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most május 2.-ára esik. Ez is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni. Május 2. jelentőségét növeli, hogy akkor vált irányt a Plútó is, így nagyobb nyilvános bejelentések, felkavaró információk jöhetnek felszínre.

Május 5.-én a Skorpió Telihold több feszült energiát hoz magával.

Az időszak végén május 10. és 21. egy nagyon eredményes pár napra számíthatunk, amikor régebbi problémákat, nehezteléseket, elmaradásokat rendezhetünk, mivel a Merkúr szextil fényszöget képez a Szaturnusszal.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Végül pedig következzen két kép szemléltető jelleggel a grafikus efemeridából, melyet előrejelzés előfizetőink és az asztro extra funkciókkal rendelkező felhasználóink érhetnek el. Az első ábrán látható, ahogyan a sárgával jelzett hátráló Merkúrt május 2-án beéri a narancssárgával jelzett, egyenletes látszólagos sebességgel haladó Nap. A második ábrán a Merkúr sebességváltozásai láthatók a retrográd árnyék időszakában. Megfigyelhető, ahogyan a közel másfél fokos napi sebessége lecsökken nullára az irányváltáskor, majd kb. -0.64 fokos hátrálási sebességre gyorsul fel. Ezt egy újabb lassulás követi nullára és onnan végül visszagyorsul napi egy fokra. Mindenki, aki asztrológiát tanul több további ehhez hasonló érdekes felfedezést/megértést nyerhet interaktív grafikus efemeridánk által.


Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.