Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Mars 2022

Retrográd Mars 2022

Ikrek Mars 2022A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője. Kb. két évente két hónapig látszólag visszafelé halad. 2022. október 30. és 2023. január 13. között retrográd mozgású az Ikrek 25º36′-ről indulva visszaér az Ikrek 8º07′-re. Legutóbbi retrográd időszaka 2020 őszén volt.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik az Ikrek csillagjegyének 25. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk tevékenységeink és velük kapcsolatos elvárásaink terén. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Mars egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

Honlapunkon láthatod személyre szóló napi előrejelzéseidet, több ingyenes egyéni horoszkóp elemzéssel. Részletekért kattints ide.

2022.09.042022.10.302023.01.132023.03.1525º36′8º07′© aranycsillag.netA retrográd Mars időszak árnyéka szeptember 4.-től március 15.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelezte, hogy milyen témákat kell újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Szeptember 4.-én az előre haladó Mars elérte az Ikrek 8. fokát, ahová vissza fog hátrálni, majd március 15.-én ér vissza az Ikrek 25. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében az Ikrek energiái segítettek önálló kezdeményezéseket tenni. Azonban a Mars lassulásával a konkrét előrelépés nehezebb, késleltetett. A retrográd hetekben alkalmunk lesz átszervezni, rendezni régebbről elmaradt ügyeket, melyek ha tovább húzódnának hátráltatnák a dolgainkat. Előtérbe fog kerülni több elfojtott frusztráció, felgyűlt elkeseredés. Terveink végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Miután a Mars megfordul látszólagos mozgásában és visszafelé kezd haladni, energiánk hasznosítási módja módosításokat igényel. Ha nem vagyunk figyelmesek környezetünkre, könnyebben kerülhetünk akadályokkal szembe, ami zsörtölődést válthat ki, mert úgy érzékeljük, hogy kezdeményezéseink nem haladnak kellő ütemben. Az Ikrek jegye a kommunikációt, a közlekedést és a kereskedelmet uralja. Így ezekben a hónapokban az árúszállításokkal lehet baj. A vállalkozások költség hatékonnyá tétele is fontos kihívás lesz. Egyes tevékenységek nehezen folytathatók változtatás nélkül a továbbiakban. A legtöbb csalódást, lassulást november közepén a Mars másodszori kvadrátja okozza a Neptunusszal. Kétségbe esés és tehetetlenség érzése helyett az embereknek az összefogásra, egymás segítésére kellene koncentrálniuk, mert együtt könnyebb szembenézni az akadályokkal. Az Ikrek pedig pontosan arra tanít, hogy alkalmazkodnunk kell egymáshoz.

Mivel a Mars a Merkúrnak rendelődik alá, így a Merkúr jegyváltásai is három részre osztják a Mars hátrálását:

Az első szakasz november 17.áig tart. A Skorpió Merkúr eddig kissé sötétebb, negativista gondolkodásmódot ad.

Majd november 17 és december 7. között a Nyilas Merkúr kicsit oldja a hangulatokat. Az emberek a hátráltató tényező ellenére is kicsit felveszik az ünnepi készülődési hangulatot (szokásos Fekete pénteki ajánlatok). De november 16. és 22. között ügyelnünk is kell a túl jónak tűnő ajánlatokkal, mert visszaélhetnek ideiglenes naivitásunkkal. Ezekben a napokban az emberek hajlamosak a valóságtól való elmenekülést nyújtó tevékenységeket keresni.

A harmadik szakasz december 7.-től tart és a Bak Merkúr pragmatizmusa hatja át. Az emberek nemcsak arra figyelnek jobban, hogy mire költsenek, hanem konkrét megoldásokat is keresnek a problémák megoldására. A tervező, céltudatos hozzáállás válik jellemzővé.
A retrográd Mars vége egybeesik egy retrográd Merkúr időszakkal is december 29.-től kezdődően. Január első felében, ha egyszer nem szükséges, jobb elhalasztani minden nagyobb utazást, mert a közlekedés eléggé akadályoztatott lehet.

A retrográd időszakban érdemes több ízben is önvizsgálatot gyakorolni, hogy megértsük milyen akadályok, függőségek korlátozzák cselekvési vágyunkat. Törések, újra szerveződések történhetnek nagyobb társadalmi intézményeken belül is. Az előrejutáshoz szükséges módosítanunk hozzáállásunkon és több türelmet kellhet gyakorolni.

A retrográd Mars arra tanít meg, hogy magunkban és ne a külvilágban keressük az erőnk, bátorságunk forrását.

A legérintettebbek az Ikrek Nappal, Holddal, Aszcendenssel vagy Marssal rendelkező személyek, de a többi változó jegy (Szűz, Nyilas és Halak) is jobban érezni fogja a befelé fordulás szükségességét. Ha inkább hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni sokkal könnyebb lesz tanításait fogadnunk. Ezáltal mélyebb megértést is nyerhetünk tudatalatti motivációinkba.

Egy konkrét élethelyzet lehetőségeire való jobb rálátásban egy Asztrológiai tanácsadás segíthet. Részletekért kattints ide.