Kezdőlap » Asztrológia » Rejtett aszcendens jelentése és kiszámítása

Rejtett aszcendens jelentése és kiszámítása

Rejtett aszcendens

Nem mindenki rendelkezik ilyen jellemi súlyponttal, de amennyiben igen, akkor döntés- és kényszer­­helyzetben mindig ennek megfelelően fog dönteni. Ezért is emlegetik még az asztrológiában a rejtett aszcendenst az aszcendens tudatalattijának.

A személyes képlet átfogó kifejtése során több módszert is alkalmazhatunk. Megnézhetjük, hogy a bolygók milyen általános mintázatot alkotnak vagy megpróbálunk domináns, súlyponti vonásokat keresni.

Megfigyelhető, hogy az esetek többségében a számítás végeredménye (a rejtett aszcendens jegye) megegyezik a Nap jeggyel vagy a valódi aszcendenssel. Amennyiben a pontszámok alapján végeredményképpen eltérő minőségű és elemű jegyet kapunk, akkor rejtett aszcendensről beszélünk.

Tekintsd meg rejtett Aszcendensedet ingyenes személyes horoszkóp elemzésedben.

Hogyan számolhatjuk ki mi magunk a rejtett aszcendenst:

A rejtett aszcendens vagy súlyponti jegy kiszámításában, megállapítjuk, hogy a valós aszcendens és a bolygók mely minőségi és elemi csoportokhoz tartoznak. Ezt követően mindegyiket pontértékkel illetjük. Bár többféle felfogás használatos a pontok kiosztásában, de többségük megegyezik abban, hogy a Nap, Hold, az Aszcendens és ennek uralkodó bolygója 2 pontot kap (természetesen kivételt képeznek a Rák és Oroszlán aszcendensű személyek, mert ezek uralkodó bolygói a Hold és a Nap lennének), a többi bolygó pedig 1 pontban részesül. Külön összesítjük a bolygók így megadott értékeit elhelyezkedésük eleme és minősége szerint. A legtöbb pontszámot kapott elem és minőség adja a súlyponti jegy elemét és minőségét, amiből beazonosíthatóvá válik ennek jegye is.