Kezdőlap » Asztrológia » Mars a Kos jegyében 2020

Mars a Kos jegyében 2020

Kos Mars 2020Nem szoktam a gyors bolygók jegybe lépéséről külön cikket írni, azonban a Mars áthaladása 2020-ban a Kos jegyén rendkívüli eseményt képez.

Az akarat, bátorság, ösztönök és nyers erő bolygója visszakerül saját jegyébe. Általában egy jegyben többnyire másfél hónapot tartózkodik. Azonban most az ősz eleji retrográd időszaka révén több, mint fél évet lesz ebben a jegyben, június 28.-tól 2021 január 7.-ig.

Szeptember 10.-ig majdnem teljesen a jegy végére a Kos 28º08′-ra ér, ahonnan november 14.-ig fog hátrálni a Kos 15º14′-re. A Mars közel két évente végez retrográd mozgást és ilyenkor akár fél évet is tartózkodhat egy jegyben. Azonban a Kos jegyében ilyen sokat legutóbb, több mint három évtizede, 1988 második felében haladt.

Már a Kos jegyébe való lépése is jelentős fejleményeket hozhat világszerte, mert szextilt fog képezni a Vízöntő 0. fokán hátráló és a Bak jegyébe visszalépni készülő Szaturnusszal. Ez valamilyen nagy lerendeződés idejére utalhat.

Előfizetőink láthatják, hogy mely életterületeiket érintik a 2020. évi Kos Mars hatásai és milyen személyes bolygóhatások számíthatnak ebben az időszakban. Az előfizetés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.

Láthattuk az év első felében, hogy a Bak tranzitok (Jupiter, Plútó és március második feléig a Szaturnusz is) milyen túlkapásokat eredményeztek a hatóságok részéről. A Bak nagyon szervezett, de teljesen érzéketlen tud lenni. A jelenlegi társadalmi kontextusban még a levegővételt is szabályozzák (a maszk viselés oxigénhiányos állapotot okozhat).

Ameddig a Mars május közepe óta a Halak jegyében haladt hiányzott az eltökéltség, tetterő a konkrét lépésekre.

Nos a Kos jegyében a Mars nem tétovázik és főként akiket az utóbbi időszak valamilyen módon megkárosított többen is hallatni fogják a hangjukat. Függetlenül attól, hogy ki mit gondol a járványról, az egyértelmű, hogy nem lehet miatta egy társadalmat megbénítani, megvonni a más betegségekben szenvedőktől az ellátást. A világ több táján is tömeges megmozdulásokra lehet számítani, amint az embereknek elfogy a türelme a megszorításokkal szemben és ahogyan megrendülnek az országok gazdaságai az eddigi korlátozások következtében. A szokásos geopolitikai konfliktus zónák várhatóan újra felizzanak és a nagyhatalmak közti kapcsolatok problémái is sürgető megoldásokra várnak.

Július hónapban a Neptunusz-Jupiter szextil még enyhíti az indulatokat. De augusztus eléggé izgalmasnak, felkavarónak mutatkozik, amint a Mars beér a Plútóval és Szaturnusszal képezett kvadrátjaiba. Ezeknek hatását külön erősíti a Mars lelassult sebessége, mert így egy-egy hetet tartanak. Gyülekezési tilalom ellenére, világszerte tömeges engedetlenségekre számíthatunk és több esetben jogosan. A feszültség, ami eddig vissza volt fogva kirobban. Nem kell félni az erő megnyilvánulásaitól, mert ezek egy természetes tisztulási folyamat részei. Ilyenkor derül ki, hogy nem lehet mindent lemenedzselni, ahogyan a Bak előre kiszámította. Azonban jó, ha képesek vagyunk megőrizni az eseményekre való rálátásunkat és nem hagyjuk, hogy ezek lendülete esztelenül magával rántson. Ha az erő gyakorlása átvált erőszakba, ez további érvet ad a későbbiekben a központi megtorlásra.

A már hátráló Mars még október elején is szembemegy a Bak bolygókkal, majd utolsó alkalommal december végén és 2021 január első felében találkoznak. Újabb enyhítő hatása az októberi Jupiter-Neptunusz szextilnek lesz.

Kiemelkedő eseménynek számít a decemberi napfordulóval egybeeső Jupiter-Szaturnusz együttállás a Vízöntő 0. fokán. Jelentős bejelentések, innovációk közzététele, reformok várhatók ebben az időszakban. A 2021-es év sem lesz eseménytelen a Szaturnusz-Uránusz kvadrátok miatt, de az egy későbbi téma.