Kezdőlap » Asztrológia » Jupiter-Uránusz együttállás április 2024.

Jupiter-Uránusz együttállás április 2024.

Jupiter Uránusz együttállás 2024. áprilisA Jupiter és az Uránusz 13-14 évente haladnak el látszólag egymás mellett. Legutóbb 2011. januárjában találkoztak a Halak 27. fokán. 2024. áprilisában 15. és 25. között lesznek együttállásban, április 21. csúcsponttal a Bika 21º50′-on. minőségeikben vannak. Az Uránusz anyagi formákat, szokásokat megújító hatását a Jupiter most kiterjedettebbé, forradalmibbá teszi.

Előrejelzés előfizetőink minden bolygóhatásuk értelmezését láthatják belépés után. Így lehetőségük van a Jupiter-Uránusz és a többi bolygóhatásból is a lehető legjobbat kihozni maguk és szeretteik számára. Az előrejelzés előnyeinek felfedezéséhez kattints ide.

A világi események terén régóta előkészítés, fejlesztés alatt levő új módszerek, eljárások bejelentésére kerülhet sor. A Bika minősége alapján áttörések várhatók pénzügyi, bankrendszeri téren. Ennek két oldala is van, mivel az Uránusznak a Vízöntő jegyében haladó Plútó rendelődik alá. Tehát erőfeszítések várhatók a digitális identitás, digitális valuták bevezetésére. De a Vízöntő és az Uránusz alapvetően a decentralizációt segítik. Így olyan technológiák, online platformok kerülhetnek köztudatba, melyek lehetetlenné teszik a központi irányítást, cenzúrát (pl. peer-to-peer szerver mentes videó portálok). Előrelépések bejelentése lehetséges az olyan új technológiák terén is, mint a hideg ill. meleg fúzió.

A Bika jegyében mindkét bolygó a Kosban haladó Vénusznak rendelődnek alá. Ez egyfajta türelmetlenséget, azonnaliság igényt is ad. Az Uránusszal együtt egyes dolgok egyszerűen kirobbanhatnak, mert nem tarthatók tovább már vissza. Mivel a Vénusz a Halak Marsnak, ez pedig a Halak Neptunusznak rendelődik alá, így végső soron ezek az újítások, frissítő energiák mögött önzetlen szándékok is húzódnak meg. Az újítások még ha eleinte felkavarók is lehetnek, de egy nagyobb, átfogóbb egység és társadalmi tudat megszületéséhez járulnak hozzá.

Többlet energiát ad az együttállásnak, hogy 19-20-án a Halak Mars is segíti a Jupitert és Uránuszt.

A hatás csúcspontját közvetlen megelőzően vált a Nap is jegyet, a Bika jegyébe kerülve. Ez olyan, mintha a Kos lelkes várakozása, hirtelen valóra válna, formát öltene. Ez is jelzi, hogy bármilyen újítás amit mostanság bejelentenek maradandó és időben tartós hatású lesz. S egyben végérvényesen lecserélhet régebbi módszereket, megközelítéseket. Bár mindez jelentős hatalmi összecsapásokat is eredményezhet a csúcspontban aktiválódó Nap-Plútó kvadrát révén.

Természetesen a fix jegyű Uránusz aktiválódások földrengéseket, földcsuszamlásokat is okozhatnak, az erre máskülönben is érzékeny geológiai zónákban. Főként az április 24. Teliholdnak lehet felerősítő hatása bármilyen “kirobbanó” hatásra.

Továbbá az egész együttállás retrográd Merkúr ideje alatt valósul meg, így bár a legtöbb történés pozitív jellegű lesz és lelkesedést válthat ki az emberekben, de belemagyarázások, félreértések is lehetségesek a történésekben. Pl. az online csalások is sokkal gyakoribbak lehetnek, mert kihasználják az emberek mostani naivabb hozzáállását a szerencséhez. Tehát fontoljunk meg kétszer is minden olyan ajánlatot, ami túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen (pl. híres milliárdos ingyen pénzt osztogat, csak éppen küldd el a személyes adataidat ehhez).

Az, hogy kire milyen személyes hatással lesz ez a fényszög könnyedén kiolvasható személyes horoszkóp képletéből. Egyrészt fontos, hogy melyik horoszkópház érintett. Másrészt még jelentősebb lesz a hatás, ha valamelyik személyes bolygó is fényszög kapcsolatba kerül a Jupiterrel és az Uránusszal. Amennyiben víz vagy föld jegyű (Rák, Skorpió, Halak, Bika és Bak) bolygóinkat érinti a hatás, akkor többnyire nagy megkönnyebbülésre, helyzetünk váratlanul pozitív javulására számíthatunk. Ha fix jegyű bolygóink érintettek (Oroszlán, Skorpió és Vízöntő), akkor már nagy elővigyázatosságra lesz szükségünk. Ebben az esetben jobban érzékeljük a bolygóhatás hiányosságait, hogy az emberek egy része annyira lelkesült állapotba kerül, hogy megvezethetőbbek lesznek. Akinek ilyen fix jegyű bolygói vannak, jobb ha tartózkodik bármilyen nagyobb újítástól, szerencsejátéktól ezekben a napokban, mert anyagilag eléggé veszteségessé válhat számára.