Kezdőlap » Asztrológia » A Jupiter az Ikrek jegyében 2024-2025-ben

A Jupiter az Ikrek jegyében 2024-2025-ben

A tranzit Jupiter 12 éves keringési ideje alatt közel egy évet tartózkodik minden csillagjegyben. 2024 május 26. és 2025 június 9. között az Ikrek jegyében tartózkodik. Legutóbb 2012-2013-ban tartózkodott az Ikrek jegyében.

A Jupiter mutatja mindig azt a módozatot, amiben a társadalom látja az aktuális fejlődés, kibontakozás, terjeszkedés lehetőségeit. A Bika jegyében a társadalmi hangulatot az anyagi stabilitásra, kényelemre való törekvés, az erőforrások jobb beosztása, az érzéki élvezetek és művészi törekvések előtérbe kerülése jellemezte.

2024.05.262024.10.092025.02.042025.06.0921º20′11º16′© aranycsillag.net

A Jupiter az Ikrek jegyében való tartózkodási ideje alatt az általános társadalmi hangulatot egy általános könnyedség, szellemesség, az eltérő nézőpontok iránti kíváncsiság, élénkebb kommunikáció, a kereskedelem, közlekedés fellendülése, gördülékenyebbé válása jellemzi. Eddig a Bika jegyében a Jupiter a Vénusznak rendelődött alá.

Az Ikrek jegyébe lépve és a Merkúr hatáskörébe kerülve a változatosság, sokoldalúság, szerteágazó ötletekkel és tervekkel való kísérletezés, új kommunikációs módok kipróbálása válnak központi témákká. Csökken a kitartóerő, de nő az új ismeretek iránti vágy. Képesek vagyunk több megközelítést is kipróbálni és tanulva a tapasztalatokból eljutni az eredményekre, megállapításokra.

Az Ikrek pozitív minősége a közvetlen környezetünk és a benne található emberek iránti nyitás, készség a tanulásra. Az Ikrek Jupiter új módokat hozhat az információk feldolgozásában, szintetizálásában és hasznosításában. Azonban árnyoldala lehet a felületesség, túl sok irányba való szétszóródás és az ésszel nem magyarázható, irracionális jelenségek figyelmen kívül hagyása. Ebben az időszakban megmutatkozik, hogy eddigi projektjeink közül melyek igényelnek változtatást, módosítást az aktuális igényekhez viszonyulva. A fókusz a közérthetőségre és közvetlen alkalmazhatóságra helyeződik.

Fontos mozzanat lesz a Jupiter trigonja a Plútóval a jegyváltást követően. Ez kifejezetten szerencsés mindenféle technikai és kommunikációval kapcsolatos innovációknak. S mivel június elején még az Ikrek Nap is együtt halad a Vénusszal, kifejezetten kellemes időnek nézhetünk elébe.

Az Ikrek Jupiter ideje alatt a retrográd Merkúr időszakok is elviselhetőbbek, mert többet tudunk kihozni a múltbeli hibás döntéseinkre reflektálva. Találékonyságunk jobban átsegíthet a nehézségeken.

2024 augusztusában, majd december végén kerül kvadrátba a Halak Szaturnusszal. Az ekkor adódó problémák több oldalú megközelítést igényelnek, mert az ész érvek szerint adódó lehetőségek (Ikrek Jupiter) ütköznek az empatikus áldozat vállalási késztetésekkel (Halak Szaturnusz). Jobb ha fontosabb döntéseinket elhalasztjuk ezekről a hetekről, mert a kavargó érzelmek zavarják a tisztánlátást.

Személyes bolygóhatásaid konkrét vizsgálata tudja megmutatni, hogy milyen lehetőségekre, kihívásokra számíthatsz a Jupiter Ikrek jegyén való  átvonulása alatt.

Ha előfizetést igényelsz, itt láthatod személyre szóló Jupiter előrejelzésed és megnézheted a Jupiter sebesség és méltóság változásait a grafikus efemeridában. Az előfizetés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.

A levegő (Ikrek, Mérleg és Vízöntő) és tűz (Kos és Oroszlán) jegyek szülöttei fogják leginkább segítve érezni magukat terveik megvalósításában. A többi változó jegy (Szűz, Nyilas és Halak) nehezebben kezeli a feltáruló lehetőségeket, melyeket nehezebb elfogadjanak, mert túl felületesnek, meggondolatlannak tartanak.

A Jupiter 2024 október 9.-ig halad előre az Ikrek 21º20′-ig érve. Majd 2025. február 4.-ig hátrál az Ikrek 11º16′-ig.

A Jupiter fényszögei az Ikrek jegyén való áthaladása alatt:

1. Tr. Jupiter trigon Tr. Plútó
Időszak: 2024. Május 30. – 2024. Június 06.
Csúcspont: 2024. Június 03.

Kedvez az üzletnek és a kereskedelemnek. Nagyobb befolyásnak, hitnek és belátásnak örvendhetünk. A jelentőség vágya nagyobb erőfeszítésekre ösztönöz személyes és szakmai céljaink elérése érdekében. Meggyőzési képességeink fokozottak. Az egyik legnagyobb haszna ennek a hatásnak az önfejlesztésre való indíttatás. Régebbi problémákra találhatunk megoldásokat vagy korábban rejtett erőforrásokat hasznosíthatunk.

2. Tr. Jupiter kvadrát Tr. Szaturnusz
Időszak: 2024. Augusztus 15. – 2024. Augusztus 24.
Csúcspont: 2024. Augusztus 19.

Ha nagyban akarunk gondolkodni, akadályokkal találkozhatunk. Ideje újraszervezni céljainkat és életvitelünket egyaránt. Új kihívásokat kereshetünk, akár kényszerűségből is, mert dolgaink nem elképzeléseink szerint haladnak. Jobb régi terveket felújítani, mint teljesen újakba kezdeni. Lépjünk előre, de legyünk óvatosak, kellemetlenségek adódhatnak.

3. Tr. Jupiter kvadrát Tr. Szaturnusz
Időszak: 2024. December 20. – 2024. December 29.
Csúcspont: 2024. December 24.

Lásd fentebb.

Élethelyzeted és lehetőségeid jobb megértésében egy Asztrológiai tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

 

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.