Kezdőlap » Asztrológia » A Jupiter a Bika jegyében 2023-2024-ben

A Jupiter a Bika jegyében 2023-2024-ben

Jupiter belép a Bika jegyébeA tranzit Jupiter 12 éves keringési ideje alatt közel egy évet tartózkodik minden csillagjegyben. 2023 május 17. és 2024 május 26. között a Bika jegyében tartózkodik. Legutóbb 2011-2012-ben tartózkodott a Bika jegyében.

A Jupiter mutatja mindig azt a módozatot, amiben a társadalom látja az aktuális fejlődés, kibontakozás, terjeszkedés lehetőségeit. A Kos jegyében a társadalmi hangulatot a nehézségekkel való aktív szembeszállás, kezdeményező erő, magunkba vetett hit jellemezte.

2023.05.172023.09.052023.12.312024.05.2615º34′5º34′© aranycsillag.net

A Jupiter a Bika jegyében az általános társadalmi hangulatot az anyagi stabilitásra, kényelemre való törekvés, az erőforrások jobb beosztása, az érzéki élvezetek és művészi törekvések előtérbe kerülése jellemzi. Eddig a Kos jegyében a Jupiter a Marsnak rendelődött alá.

A Bikába lépve és a Vénusz hatáskörébe kerülve a tartósság, időtállóság, a tervek gyakorlatba ültetése és türelmes kibontakoztatása válnak központi értékekké. Csökken a lendület, de nő a kitartóerő. Képesek vagyunk jobban várni arra, hogy az eredmények beérjenek, minthogy elsiessük a kivitelezést.

A Bika pozitív minősége a fizikai világ teljesebb megélésének képessége, az élet élvezete. A Bika Jupiter megfontoltabbá tehet, de segít is jobban meglátni a pénzügyi gyarapodási lehetőségeket. Azonban árnyoldala lehet a lustaság, elkényelmesedés és kevesebb küzdőszellem. Ebben az időszakban megmutatkozik, hogy eddigi projektjeink közül melyek tartósak és fenntarthatók.

Fontos mozzanat lesz a Jupiter kvadrátja a Plútóval a jegyváltás idején. Ez a progresszív (Vízöntő) és konzervatív (Bika) nézetek ütközésére utal.

Mivel a Vénusz egész évben lassú mozgást folytat és július végétől szeptemberig retrográd, így a nyári időszak kissé visszafogottabb lesz. Előtérbe kerülnek múltbeli elfelejtett értékek, kapcsolatok, emlékek. Tudatosabbá válunk arra, hogyan tehetnénk tartalmasabbá, bensőségesebbé kapcsolatainkat.

2024 április, májusában a Jupiter beéri az Uránuszt és a Neptunusszal is kapcsolatba kerül. Ez nagy pénzügyi, gazdasági újítások és többlet lelkiség ideje lesznek.

Személyes bolygóhatásaid konkrét vizsgálata tudja megmutatni, hogy milyen lehetőségekre, kihívásokra számíthatsz ebben az időszakban.

Ha előfizetést igényelsz, itt láthatod személyre szóló Jupiter előrejelzésed és megnézheted a Jupiter sebesség és méltóság változásait a grafikus efemeridában. Az előfizetés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.

A föld (Bika, Szűz és Bak) és víz (Rák és Halak) jegyek szülöttei fogják leginkább segítve érezni magukat terveik megvalósításában. A többi fix jegy (Oroszlán, Skorpió és Vízöntő) nehezebben kezeli a feltáruló lehetőségeket, melyeket nehezebb elfogadjanak, mert túl hevesnek, meggondolatlannak tartanak.

A Jupiter 2023 nyarán, szeptember 5.-ig halad előre a Bika 15º34′-ig elérve. Majd 2023. december 31.-ig hátrál a Bika 5º34′-ig.

A Jupiter fényszögei a Bika jegyén való áthaladása alatt:

1. Tr. Jupiter kvadrát Tr. Plútó
Időszak: folyamatban – 2023. Május 21.
Csúcspont: 2023. Május 18.

Érdemes mértéket tartani szerepünk és befolyásunk felfogását illetően. Hitünket kétségbe vonhatják, és szükség lehet egy jelentősebb szemléletváltásra. Szűklátókörűséggel találkozhatunk. Meggyőződéseink másokra erőltetése csalódásokhoz vezethet. Nagyban is gondolkodhatunk, csak vegyük fontolóra a részleteket.

2. Tr. Jupiter szextil Tr. Szaturnusz
Időszak: 2023. Június 15. – 2023. Június 24.
Csúcspont: 2023. Június 19.

Az építő megvalósítások ideje. Gyakorlatiasabbak vagyunk és ítélő erőnk is élesebb, nagyobb elégedettségünk származhat gyakorlati megvalósításainkból. Megtalálhatjuk az élvezetet az élet egyszerű örömteli dolgaiban.

3. Tr. Jupiter szextil Tr. Szaturnusz
Időszak: 2024. Január 24. – 2024. Február 19.
Csúcspont: 2024. Február 06.

Lásd fentebb.

4. Tr. Jupiter együttállás Tr. Uránusz
Időszak: 2024. Április 15. – 2024. Április 26.
Csúcspont: 2024. Április 21.

Kockázatokat vállalhatunk a szabadság kedvéért. Ugyanakkor érdemes figyelnünk, ne kerüljük a felelősséget a fontos dolgokat illetően. Szerencsés események történhetnek annak következtében, hogy hajlandóbbak vagyunk szokatlan és új megközelítéseket kipróbálni. Bátrabbnak és optimistábbnak érezhetjük magunkat. Nagy a lelkesedés, szabadság- és kalandvágyunk is erős.

5. Tr. Jupiter szextil Tr. Neptunusz
Időszak: 2024. Május 19. – 2024. Május 28.
Csúcspont: 2024. Május 23.

Látókörünket bővíthetjük szokatlan vagy új élményeken keresztül. A gyakorlati megfontolások háttérbe kerülnek. Könnyebben hozunk áldozatokat a nagyobb jó érdekében. Nagylelkűbbek, együtt érzőbbek tudunk lenni és hitünk is erősebb.

Élethelyzeted és lehetőségeid jobb megértésében egy Asztrológiai tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.