Kezdőlap » Asztrológia » A Jupiter belép a Nyilas jegyébe

A Jupiter belép a Nyilas jegyébe

A tranzit Jupiter 12 éves keringési ideje alatt közel egy évet tartózkodik minden csillagjegyben. 2018. november 8. és 2019. december 2. között a Nyilas jegyében halad.

A Jupiter mutatja mindig azt a módozatot amiben a társadalom látja az aktuális fejlődés, kibontakozás, terjeszkedés lehetőségeit. A Skorpió jegyében előtérbe kerültek a rejtett ügyek, a problémák mélyének kutatása és a különböző tabutémák.

2018.11.082019.04.102019.08.112019.12.0224º20′14º30′© aranycsillag.net

A Nyilas jegyében a Jupiter saját jegyében található, így pozitív hatásai felerősödnek. Az általános társadalmi hangulatot megújult lelkesedés, optimizmus, nagyméretű tervek kibontakoztatása jellemzi ebben az időszakban. Az elvont eszmék, fogalmak nagyobb jelentőséget nyernek. Felerősödik a terjeszkedési kedv. A levegő (Mérleg és Vízöntő) és a tűz jegyek (Kos, Oroszlán és Nyilas) szülöttei fogják leginkább segítve érezni magukat, mintha szárnyaik nőnének. A többi változó jegy (Halak, Szűz és Ikrek) kissé nehezebben kezeli a feltáruló szélesebb lehetőségeket, melyeket nehezebb átfogjanak. Leginkább a Szűzeket frusztrálhatja, hogy nem tudnak minden részletet a helyére tenni. De a Jupiter őket is többlet lazaságra, nagyvonalúságra tanítja. A Szaturnusz pedig hatékonyságuk, rendszerezettségük erősítésére tanítja.

A Jupiter 2019. április 10.-ig fog előretartó mozgást végezni a Nyilas 24º20′-ig, majd 2019. augusztus 11.-ig hátrál a Nyilas 14º30′-re.

Különlegessé teszi a Jupiter helyzetét, hogy a Szaturnusz is saját jegyében, a megfontolt és a földtől el nem ragaszkodó Bakban halad. Így a legnagyobb tervek, a legnagyobb áthidalandó korlátozásokkal találkoznak, ami időnként eléggé ingerültté is teheti a hangulatokat. Legutóbb 1959 és 1960-ban volt ilyen bolygóállás. Az ezekben az években született személyek nagyon sok energiával rendelkeznek, de időnként kissé nehézkesek is lehetnek, mert egyszerre akarnak mindenben minőséget és mennyiséget is megvalósítani. A Jupiter és Szaturnusz ilyen összjátéka nagy, tartós eredményeket ígér, de olykor nem kis súrlódásokkal, összezördülésekkel a folyamat során.

Kiemelt jelentőséget kap december második fele, amikor a Jupiter és a Szaturnusz saját jegyűk 9. és 10. fokán képez szemiszextilt. Ez a fényszög megismétlődik júniusban a 18. és 19. fokon és augusztusban a 14. fokon. A szemiszextil azért fontos, mert akiknek a bolygóit érinti ezekben az időszakokban a Jupiter és a Szaturnusz, egyszerre nagy lehetőségekkel és leküzdendő akadályokkal állhatnak szemben.

A Jupiter személyes hatásait jobban megérthetjük, ha megvizsgáljuk, hogy melyik horoszkópházunkon halad keresztül és milyen fényszögeket alkot bolygóinkkal saját horoszkópunkban. Előfizető olvasóink mindezen személyes bolygóhatások értelmezéseit elolvashatják, segítve őket jövőbeli lehetőségeik jobb felismerésében. Az előfizetés további előnyeiről ide kattintva olvashatsz részletesebben.


A Jupiter fontosabb fényszögei a Nyilas jegyén való áthaladása alatt:

Tr. Jupiter kvadrát Tr. Neptunusz
Időszak: 2019. Január 08. – 2019. Január 19.
Csúcspont: 2019. Január 13.
Mások vagy saját valótlan elvárásaink könnyen félrevezethetnek. Nehezebben összpontosítunk a lényegi és valós részletekre, némi szervezetlenség és túlzás is lehetséges. Könnyebben eltérhetünk a gyakorlati megközelítésektől. Kiábrándulhatunk valamiből (vagy valakiből).

Tr. Jupiter kvadrát Tr. Neptunusz
Időszak: 2019. Június 09. – 2019. Június 24.
Csúcspont: 2019. Június 16.
Lásd fentebb.

Tr. Jupiter kvadrát Tr. Neptunusz
Időszak: 2019. Szeptember 14. – 2019. Szeptember 27.
Csúcspont: 2019. Szeptember 21.
Lásd fentebb.