Kezdőlap » Asztrológia » A Jupiter belép a Halak jegyébe

A Jupiter belép a Halak jegyébe

A Jupiter belép a Halak jegyébeA tranzit Jupiter 12 éves keringési ideje alatt közel egy évet tartózkodik minden csillagjegyben. 2021. május 14. és 2021. július 29. között betekint a Halak jegyébe. Ezt követően, pár hónapos hátrálás után 2021. december 29. és 2022. május 11. között halad át a Halak jegyén. Végül 2022. október 28. és 2022. december 21. között hátrál még egy utolsó alkalommal vissza ebbe a jegybe. Legutóbb 2010-ben tartózkodott a Halak jegyében.

A Jupiter mutatja mindig azt a módozatot, amiben a társadalom látja az aktuális fejlődés, kibontakozás, terjeszkedés lehetőségeit. A Vízöntő jegyében a társadalmi hangulatot a társadalmi szolidarítás, modern technikai innovációk iránti lelkesedés jellemezte.

2021.05.142021.07.292022.05.112022.10.282022.12.212021.12.292º10′ 2021.06.212022.11.24 28º47′© aranycsillag.net

A Jupiter a Halak jegyének másodlagos uralkodója. Az általános társadalmi hangulatot többlet empátia, lelki témák iránti érdeklődés jellemzi. Eddig a Jupiter a Bika Uránusznak rendelődött alá, ami alaptalanul nagy bizalmat adott a pénzpiaci tényezők javulásában, haladásában. Ez az optimizmus a modern technikai innovációkra volt alapozva.

Azonban a Halakba lépve és a Neptunusz hatáskörébe kerülve, hirtelen kifogyhat a lendület az eddigi fejleményekből, mintha kihúzták volna az alapot alóluk. Tehát a következő két és fél hónapban csökkenhet a gazdaság javulásának üteme. Fény derül arra, hogy a technika nem mindenre megoldás és az emberi tényező, az emberek eddig elhanyagolt lelkivilága sokkal meghatározóbb a további előrelépéshez.

Az utóbbi év korlátozásainak, megszorításainak, téves gazdasági döntéseinek eredménye júniusban érhet jobban be, amikor az Uránusz újra kvadrátolni fogja a Szaturnuszt. Ez alkalommal, már a Jupiter jelenléte nem fogja tompítani a két bolygó közti súrlódást. Így komolyabb pénzpiaci ingadozásoknak lehetünk szemtanúi. Fontos, hogy kerüljük a kapkodást és tartsuk szem előtt hosszútávú céljainkat, mert a júniusi retrográd Ikrek Merkúr kapkodóvá tehet. Túlreagálhatjuk az éppen aktuális hírek, információk jelentőségét.

A Halak pozitív minősége a hitben, alázatosságban, önzetlenségben nyilvánul meg. A Halak Jupiter adakozóbbá, másokkal szemben lelkileg nyitottabbá tehet. Azonban árnyoldala a naivitás. Különösen kell ügyelni ebben az időszakban a túl jónak hangzó ígéretekre, ajánlatokra, mert becsapósak lehetnek, komoly veszteségeket okozva. Csakis személyes bolygóhatásaink konkrét vizsgálata tudja megmutatni, hogy nagyobb nyereség vagy veszteség lehetséges ilyen esetben.

Ha előfizetést igényelsz, itt láthatod személyre szóló Jupiter előrejelzésed. Az előfizetés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.

Kedvező még, hogy mivel az emberek jobban áhítoznak a szépre, lelkileg felemelőre, így a kulturális, művészeti és kikapcsolódást támogató tevékenységek nagyobb igényt élveznek majd.

A víz jegyek (Rák, Skorpió és Halak) és föld (Bika és Bak)a szülöttei fogják leginkább segítve érezni magukat terveik megvalósításában. A többi változó jegy (Ikrek, Szűz és Nyilas) nehezebben kezeli a feltáruló lehetőségeket, melyeket nehezebb elfogadjanak, mert túl lelkizőnek, gyakorlatiatlannak tartanak.

A Jupiter 2021. június 21.-ig fog előre tartó mozgást végezni a Halak 2º10′-ig. 2022 első felében töretlenül halad végig a Halak jegyén. Majd utolsó visszatérésekor 2022. november 24.-ig hátrál a Halak 28º47′-re.

A Jupiter fontosabb fényszögei a Halak jegyén való áthaladása alatt:

Tr. Jupiter szextil Tr. Uránusz
Időszak: 2022. Február 13. – 2022. Február 22.
Csúcspont: 2022. Február 18.
Nyitottabbak vagyunk az új megközelítések és hozzáállások irányába. Szerencsés események történhetnek, mivel hajlandóbbak vagyunk a szokatlan és újabb megközelítéseket kipróbálni. Kedvez a csoportos tevékenységeknek, főleg, amelyek újító szelleműek. A kilátások derűsebbek és előre mutatók.

Tr. Jupiter együttállás Tr. Neptunusz
Időszak: 2022. Április 07. – 2022. Április 17.
Csúcspont: 2022. Április 12.
Önzetlen szellem és nagylelkűség, bővíthetjük látókörünket szokatlan vagy új élményeken keresztül. A gyakorlati megfontolások háttérbe kerülnek. Könnyebb áldozatokat hoznunk a nagyobb jó érdekében. A hétköznapi élet nem elég számunkra, mert éhezünk egy ideálisabb világra. Érdemes óvatos lenni jogi és üzleti ügyeinkben, mert figyelmen kívül hagyhatunk lényeges részleteket alaptalan kockázatokat vállalva.

Tr. Jupiter szextil Tr. Plútó
Időszak: 2022. Április 29. – 2022. Május 08.
Csúcspont: 2022. Május 03.
Kedvez az üzletnek és a kereskedelemnek. A jelentőség vágya nagyobb erőfeszítésekre ösztönöz személyes és szakmai céljaink elérése érdekében. Meggyőzési képességeink fokozottak. Az egyik legnagyobb haszna ennek a hatásnak az önfejlesztésre való indíttatás. Régebbi problémákra találhatunk megoldásokat, vagy korábban rejtett erőforrásokat hasznosíthatunk.