Kezdőlap » Asztrológia » Harmóniában a Holddal

Harmóniában a Holddal

Mindenki számára ismeretes, hogy a Hold fázisai (főleg a Telehold) mennyire hatással vannak hangulatunkra és tevékenységeink lendületére. 28 napos keringési ciklusa alatt mind a 12 állatövi jegyet bejárja és különböző tevékenységekben képes segíteni vagy gátolni. Ezek rövid jegyenkénti leírása napi asztrológiai időjárás előrejelzéseinkben olvasható. Ugyanott látható aktuális fényszögkapcsolatainak értelmezése is.

Ezek alapján az Újhold energiái új elképzelések beindítását segítik, míg a Telihold inkább valaminek a kiteljesedését támogatja (érdekes módon ilyenkor sokkal több szülés is szokott bekövetkezni).

Ha valakit részletesebben érdekel a Hold támogató hatását is figyelembe vevő életvitel, Johanna Paungger és Thomas Poppe Útmutató Hold (A holdnaptár alkalmazása a mindennapi életben) című könyvét tudom ajánlani. Nagyon érdekes, hogy mennyi energiát és költséget tudunk megspórolni, ha a természet ciklusai szerint cselekszünk.

Növő holdban (újholdtól holdtöltéig) könnyebb erőt gyűjteni, terveink kibontakozásán munkálkodni, új energiákat befogadni és tárolni.
Fogyó holdban (holdtöltétől újholdig) hatékonyabban végezhető minden tisztítás, aktivitás és energia felhasználás.

A sebészeti beavatkozásokat lehetőleg ne holdtölte közelében végeztessük. Ha lehetőségünkben van választani érdemes a fogyó hold időszakára időzíteni a műtéteket. Foghúzás vagy tömés esetén érdemes kerülni a levegő napokat (Mérleg, Vízöntő, Ikrek)

Ha rossz szokásokról szeretnénk leszokni, akkor az újhold lendületét hasznosíthatjuk próbálkozásunk kezdőpontjául.

A házimunkák többsége, amelyek tisztítással, valaminek az eltávolításával, öblítésével járnak, nagyobb sikerrel és kevesebb fáradtsággal végezhető el fogyó holdnál. A nagyobb mosásokhoz vagy a nehezebb foltok teljesebb eltávolításához a víz napok (Rák, Skorpió, Halak) a legmegfelelőbbek.

A hatékonyság érdekében, a nagytakarítás idejét levegő napokra (Mérleg, Vízöntő, Ikrek) időzíthetjük.

Festés, mázoláshoz is a fogyó hold a legkedvezőbb, de lehetőleg ne víz napokat (Rák, Skorpió, Halak) válasszunk, mert a festék ilyenkor nehezebben szárad és könnyebben elkenődhet.

A szépség ápolás terén, a speciális, tisztító arcpakolások hatékonyabbak fogyó holdkor, ha pedig valamilyen tápanyagot szeretnénk bőrünkbe juttatni, a vele kapcsolatos kúra növő holdkor sikeresebb. Minden bőrápolással kapcsolatos különlegesebb beavatkozáshoz a Bak napok a legmegfelelőbbek.

A hajápolás terén, hajvágásra az Oroszlán és Szűz napok a legalkalmasabbak, míg a Halak és Rák napok inkább kerülendők.

Az üres járatú Hold (Holdszünet) kedvezőtlen újabb kezdeményezésekhez és fontosabb döntések meghozásához. A Hold nem képez újabb fényszöget a következő csillagjegybe lépéséig. Ez pár perctől több napig is eltarthat.

Ezen túl van egy sokkal személyesebb ciklusa is a Holdnak, ez pedig az az ismétlődő hatás, amit egy hónap folyamán személyes képletünkre fejt ki. Minden személyes Hold hónapunk kezdetét jelzi, amikor együttállásba kerül születési állásával, többlet támogatást nyújtva számunkra.

Egy adott élethelyzet vagy aktuális probléma jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó