Kezdőlap » Asztrológia » Horoszkóp elemek jelentése képletedben

Horoszkóp elemek jelentése képletedben

Csillagjegyek elemeiAmikor egy gyors képet akarunk alkotni egy születési képletről, az egyik első lépés megtekintenünk, hogy az egyes horoszkóp részek hogyan oszlanak el az elemek és minőségek szerint.

Ha ingyen regisztrálsz oldalunkon, elolvashatod az asztrológiai elemek és minőségek szerinti eloszlását születési képletedben. Kattints ide.

A 12 asztrológiai csillagjegy (melyek elsődlegesen ősmintákat, archetípusokat jelentenek és nem a velük azonos elnevezésű csillagképek pontos megfelelői) a 4 elem, 3 minőség szerinti megnyilvánulását képezi.

Csillagjegyek elemei

A 4 elem: a tűz (a lendület, mozgáskedv és lelkesedés jelölője), a víz (a környezetre való érzékenység, ösztönös alkalmazkodóképesség és beleérző-képesség), a levegő (közvetítés, mentális hajlékonyság és értelem) illetve a föld (a gyakorlatiasság, formaiság és kitartóerő).

Minden teremtő folyamatot a 3 minőség szerint lehet elemezni: a kezdeti beindító erő (a kardinális jegyek), maga a fenntartott tevékenység (a fix jegyek) és végül a mássá alakulás (a változó jegyek).
Megnyilvánulásaik neme alapján lehetnek még kifele áradó (férfias – a tűz és a levegő) és befogadó (nőies – a víz és a föld) jegyek.

Amikor a képleten belüli egyezéseket vizsgáljuk látható, hogy melyek a domináns vonások és hol adódnak belső feszültségek. Az azonos elemhez és nemhez tartozó jegyek támogatják egymást, míg az azonos minőségűek nehézségeket, kihívásokat jeleznek.

A jegyek elemek szerint: Tűz (Kos, Oroszlán, Nyilas), Víz (Rák, Skorpió, Halak), Levegő (Mérleg, Vízöntő, Ikrek) és Föld (Bak, Bika, Szűz).
A jegyek minőségek szerint: Kardinális (Kos, Rák, Mérleg, Bak), Fix (Oroszlán, Skorpió, Vízöntő, Bika) és Változó (Nyilas, Halak, Ikrek, Szűz).

Egy teljes születési horoszkóp elemzés által részletes leírást kaphatsz jellemrajzodról és kiaknázható lehetőségeidről is. Kattints ide egy teljes elemzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.