Kezdőlap » Asztrológia » A Vénusz átvonulása a Bak jegyén 2021-ben

A Vénusz átvonulása a Bak jegyén 2021-ben

A Vénusz mutatja azt a módot ahogyan ki szoktuk fejezni kedvességünket, vágyainkat és ahogyan kapcsolódunk másokhoz. Általában pár hetet tölt egy jegyben, kivéve, ha retrográd mozgást végez. November 5.-én lépett a Bak jegyébe és 2022. március 6-ig lesz itt, mivel december 19. és január 29. között retrográd mozgású lesz. Tehát pontosan négy hónapig fog haladni ebben a jegyben.

A Bak jegyében a Vénusz eléggé pragmatikus módon nyilvánul meg. Ilyenkor kevésbé szeretjük kényeztetni magunkat. Leginkább abban lelhetjük örömünket ha valami hasznosat tehetünk. Ez lesz befolyással az ünnepi vásárlásokra is, így várhatóan az ajándékok többsége is gyakorlati célzatú, felhasználású lesz. Másrészt a Bak a korlátozások jegye, így nem azt hangsúlyozza, hogy mit szeretnék, hanem, hogy mire van szükségem. Így kissé visszafog a költekezésben. Remélhetőleg ezek a korlátozó tendenciák nemcsak abban nyilvánulnak meg, hogy kevesebbet engedhetünk meg magunkat, hanem a túlságosan elszabadult energiaárakra is mérséklő hatással lesznek.

Előfizetőink láthatják, hogy mely életterületüket érintik a 2021. évi Bak Vénusz hatásai és, hogy milyen személyes bolygóhatásokra számíthatnak ebben az időszakban. Az előfizetés további ismertetéséhez kattints ide.


Ha valamit szeretnénk megvásárolni az ünnepekre, akkor ne hagyjuk az utolsó pillanatra, mert a december 19-én retrográdba forduló Vénusz több csalódást hozhat anyagilag. Pl. megtörténhet, hogy éppen nem találjuk meg a kiválasztott tárgyat. Mindez érvényes a kamránk tartalmára is. Így nem árt, ha rendelkezünk egy minimális tartalékkal, mert a mostanában egyre inkább tapasztalható gondok az árúforgalmi láncban a retrográd Vénusz idején jobban előtérbe kerülhetnek. Pániknak semmi értelme, de a Bak jegye arra tanít, hogy tervezzünk egy kicsit előre.

Több helyen is jelent meg információ arról, hogy a jövőben esetleg pár napig áramkiesés történhet. Természetesen az ilyen cikkeknek már cáfolata is olvasható. Reméljük, hogy nem kerül sor ilyen felettébb kellemetlen történésekre. Mindenesetre a retrográd Vénusz időszakok kulcsszava a kellemetlenségek. Ezen kívül december 16 és 31 között Uránusz-Szaturnusz kvadrát lesz. A Vénusz a Bak jegyében a Szaturnusznak rendelődik alá, az Uránusz pedig az elektromosság, telekommunikáció jelölője. Így ha áramkiesés nem is, de gondok az internet vagy hálózati rendszerek működésében történhetnek.
Január 14 és február 4. között retrográd Merkúr is lesz, ami szintén kevésbé kedvez a közlekedésnek. Nos lehet csak kisebb kellemetlenségek érnek, de azért jó ha az embernek van egy terve arra az esetre, ha valami nem működne.

Másrészt a retrográd Vénusz időszakok pozitív vetülete, hogy nyilvánvalóbbá válik mindaz ami igazán maradandó és értékes az életünkben és kapcsolatainkban. Tehát megtanuljuk értékelni azt amink van.

Lényeges részlet még, hogy december 29-én a Jupiter is átvált a Halak jegyébe, melyen kevesebb, mint fél év alatt átrohan. Ebben a pár hónapban nyitottabb lehet a szívünk és szívesebben segítünk másoknak. Így bármilyen kellemetlenségeket is hozna a retrográd Bak Vénusz, nagyobb lesz a közösségi összefogás, mert jobban át tudjuk érezni mások gondjait.

Most november 20 és december 1 között a Vénusz hosszasan képez szextilt a Marssal. Ez kedvező időszak kihasználni a szokásos Fekete Pénteki akciókat arra, hogy bármi olyasmit jó áron megvásároljunk, ami a későbbi időszakban gyakorlati hasznunkra lehet.

További lényeges tényező, hogy a Vénusz december 7-től 29-ig együttállásban lesz a Plútóval. Ahogyan ez lényegi belelátásokat hozhat kapcsolatainkba, éppen annyira ki is élezi a gyakorlati meglátásokra való igényeket. Fontos, hogy ne hirtelen felindulásból költekezzünk, hanem többször is gondoljuk át valóban van-e szükségünk valamire. Ha úgy látjuk túl sok felkavaró hírt kapunk a médiából ebben a két hétben, akkor időnként tartsunk egy kis információ szünetet és inkább hagyjunk időt belső, lelki életünkre. Sajnos ezekben a decemberi napokban nagyobb lesz a hajlam a szenzáció hajhász bejelentésekre, főként manipulatív jelleggel. Nem kell mindent elsőre lereagálni amit hallunk ilyenkor, hanem át kell gondolni és megemészteni, s csak azt követően cselekedni. Reméljünk nem történik semmi valóban megrázó esemény és legrosszabb esetben is csak egy rövid tömeghisztériás pár napot élünk meg. De a Bak jegye arra tanít, hogy legyen egy tervünk és gondolkodjunk előre.