Kezdőlap » Asztrológia » 2022 február-március: a kollektív psziché gyógyulása és felébredése

2022 február-március: a kollektív psziché gyógyulása és felébredése

2022 február ébredés 2022 február második felét két jelentős bolygóhatás határozza meg. 13. és 18. között a Halak Jupiter képez szextilt az Uránusszal, ami már régóta várt lelki felszabadulás érzést hoz az embereknek. A Bika Uránusz idején a társadalom több anyagi problémával is küszködhet, különböző hirtelen megemelkedett erőforrás árak miatt. De minden probléma egy fejlődési lehetőség is egyben. A Halak Jupiter pedig segít az anyagi gondok miatti felháborodásunkat valami nagyobb, átfogóbb megmozdulásba kanalizálni. Erősödik a csoport tudat és az összetartozás érzése.

Az utóbbi két év, mely 2020. januárjában a Bak Plútó-Szaturnusz együttállásával kezdődött, sok rombolást okozott nemcsak a társadalom működésében, hanem a kollektív tudatban is. Az állandó készültségi hangulat kiégeti a lelket. Függetlenül attól, hogy mi az álláspontunk a kormányok intézkedéseivel vagy azok hiányával, egy dolog biztosan megtörtént. A társadalomban több téren is hasadás, kasztosodás történt, oltottak és oltatlanok, szabadságpártiak és félelemből vagy meggyőződésből a korlátozásokat követők között. Tehát a Bak Plútó “oszd meg és uralkodj” elve nagyon jól sikerült, mert az egyes újonnan kialakult csoportok között jelentős ellenszenv is kialakult hellyel-közzel.
Most februárban a Jupiter-Uránusz szextil segít áttörni ezeken a gátakon és jobban megtalálni a közös hangot, túllépni az ideológiákon és régi sérelmeken.

A másik fontos bolygóhatás a Vénusz és Mars hosszas együtt vonulása a Bak jegyén, ami február 12.-én vette kezdetét és egészen március 12.-ig tart, február 16. és március 6. csúcspontokkal. A második csúcspont már a szabadságszerető Vízöntő 0. fokára esik majd. A Bak Mars eltökéltsége és céltudatossága, társul a Vénusz kedvességével. A Vénusz és a Mars 1-2 évente találkoznak, van amikor egy napra, máskor egy hétre. Az azonban, hogy egy hónapig haladjanak együtt nagyon ritka, mert különleges feltételeket igényel: azonos látszólagos mozgásirány és nagyon hasonló mozgássebesség, úgy, hogy az egyik éppen lassulni kezd (most ez a Mars), a másik pedig elkezd gyorsulni. Hasonló több hétig tartó együttállásuk még 2029. novemberében lesz. Legutóbb pedig 1977 május 12 és június 12 között volt a Bika jegyében. Átnézve az akkori történelmi eseményeket, kiemelkedő a Szovjet Unió és az Egyesült Államok közti megállapodás az Időjárás módosítás katonai célokból való használatának tilalmára.

Visszatérve a Vénusz és Mars mostani együttállására, aminek a Jupiter-Uránusz szextil többlet nagyságot ad, a következő hetekben egy békés világméretű felkelés szemtanúi lehetünk. Bár a média nem mutatja, de már jelenleg is milliós nagyságrendű békés megmozdulások vannak Canberra Ausztráliában, Bécsben, Ottawában, Párizsban és Németországban. Ez a mozgalom a következő hetekben több országra is át fog terjedni és egy megállíthatatlan hullámot képez. Ez a kollektív tudat öngyógyítási folyamata, ami lerázza magáról az egyre értelmetlenebbé vált központi intézkedéseket, embertelen megkülönböztetéseket és a közvagyon szemtelen módon való kizsákmányolását. Ez az összefogás ideje, amikor az emberiség újra magára találhat és visszaszerezheti az utóbbi időben elvesztett méltóságát. A szeretet ereje találkozik a pragmatikus lépésekkel és határozottsággal. Tehát nem marad más hátra, mint az, hogy a következő hetekben sorra fognak elesni a különböző korlátozások, amint a politikusok próbálnak korlátozott kihátrálást végezni, hogy szabaduljanak a később rájuk zúduló perektől és büntető eljárásoktól (melyeknek egy része már a háttérben folyamatban van). Látni fogjuk ahogyan fokozatosan megváltozik a retorika. Több olyasmi is kerül nyilvános beismerésre, amit eddig összeesküvés elméletnek címkéztek.

Ahogyan a járványhelyzet fokozatosan háttérbe kerül, az embereknek lehetősége lesz jobban odafigyelni az energiaárak mögötti manipulációkra, melyeket a döntéshozók a klímaváltozásra való felkészüléssel próbáltak indokolni. A következő hetek békés tömeges megmozdulásai erre a központilag irányított környezetvédelemnek álcázott, de valójában gazdasági terrorizmusra is fognak irányulni.

Az utóbbi hetek központi figyelemelterelése a felfújt Ukrán-Orosz probléma, amibe egész Európát szeretnék belesodorni. Ameddig ez a Vénusz-Mars együttállás tart, addig bármilyen igazi, komoly katonai összecsapás esélye jelentéktelen. Ha bármilyen összecsapás is lesz, az gyorsan történik és nem fog tovább terjedni. Katonai erőket a Jupiter Kosba lépése mozdíthat meg májusban. De az már egy másik téma és a Jupiter jellegéből adódóan, akár szerencsés kimenetelű is lehet.