Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr november 2019

Retrográd Merkúr november 2019

Retrográd Merkúr november 2019November 1. és 21. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Skoprió 27º38′-től visszaérve a 11º35′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Skorpió csillagjegyének 27. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2019.10.112019.11.012019.11.212019.12.0727º38′11º35′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka október 11.-től december 7.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Október 11. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Skorpió 11. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd december 7.-én ér vissza a 27. fokra, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk meg módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Skorpió jegye a mélység, sötétebb oldalunk és a hatalomvágy minőségeinek jelképe. A következő pár hétben több olyan eseményben is lehet részünk, melyek félreértések vagy rosszul értések miatt, sértőek lehetnek. Ahelyett, hogy ösztönösen feldühödnénk és igazunkat próbálnánk bizonygatni, inkább legyünk megértőbbek, vonuljunk kissé félre és törekedjünk megérteni, hogy miért is reagáltuk ilyen módon az adott helyzetben. Ha valakit régebb megsértettünk, akkor itt lehet az ideje újra felkeresni és tisztázni a helyzetet vele. Sokkal érzékenyebbek leszünk a hatalommal való visszaélésre, pénzügyi erőforrásaink beosztására, ami több újra egyeztetésre késztet üzleti ügyeinkben is. Régóta titkolt vagy csak egyszerűen elfelejtett tényezők kerülhetnek figyelmünkbe egy adott élethelyzetben.

Az egész időszak alatt a Halak Neptunusz szextilt képez a Bak Szaturnusszal. A szigorúság, rend és az álmok, képzelet, önzetlenség bolygója is saját jegyében halad, ami annál jelentősebbé teszi újabb találkozásukat. Ideje lehet egyes szabályokhoz való viszonyulásunkon lazítanunk, élhetőbb, emberségesebb körülmények kialakításának céljából.

A Merkúr a novemberi 12.-én bekövetkező Teliholdat követő napon csatlakozik fényszög formációba a Neptunusszal és a Szaturnusszal. A Skorpió havi Telihold mindig mély érzelmeket, sérelmeket hoz a felszínre. De a retrográd Merkúr segít jobban feleleveníteni, átgondolni a múltat, feltárni eddig számunkra rejtett összefüggéseket és ezzel egy rendezettebb, békésebb álláspontra jutni.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.