Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr március 2019

Retrográd Merkúr március 2019

Retrográd Merkúr március 2019Március 5. és 28. között a Merkúr retrográd mozgást végez a Halak 29º38′-től visszaérve a 16º06′-re.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Halak csillagjegyének 29. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre, együttérzésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2019.02.192019.03.052019.03.282019.04.1629º38′16º06′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka február 19.-től április 16.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Február 19. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Halak 16. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd április 16.-án ér vissza a Halak 29. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Azok az elképzelések, tervek, melyeket ebben az időszakban alkotunk meg módosulásokat, kiegészítéseket igényelhetnek a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

A Halak jegye mindig valamilyen áldozat hozatalt igényel részünkről, hogy minél inkább egységet alkossunk környezetünkkel. A Halak egyben a nagy álmodó is, aki egy ideális, szeretet teljes világban tudná csak igazán elképzelni magát. A fizikai valóság nyersesége állandó csalódások forrását képezi számára. Ebben az időszakban jobban foglalkoztatnak az együttérzést, összetartozás, önzetlenséget érintő kérdések. Régóta elfelejtett elgondolások, ötletek, tervek újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb ritmust vesz fel, ami csalódottságot okozhat az embereknek . Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

A retrográd Halak helyzet a lehető leggyengébb állása a Merkúrnak, főként a 20. és 30. fok között. Ez azt jelenti, hogy az emberek kevésbé követik a racionális meggondolásokat és könnyebb téves számításokat tenni. Ellenben annál alkalmasabb figyelni a belső hangunkra, sejtéseinkre. Csak lehetőleg ellenőrizzük le ezek helytállóságát, mielőtt fontosabb következtetésre vagy elköteleződésre szánnánk magunkat.

A retrográd időszak elején, március 6.-án Újhold lesz a Halak jegyében, ami többlet jóindulatot ébreszthet fel az emberek lelkében. Azonban megtörténhet, hogy kiszínezzük a tényeket és többet képzelünk el, mint ami lehetséges.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.