Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr július 2019

Retrográd Merkúr július 2019

Retrográd Merkúr július 2019Július 8. és augusztus 1. között a Merkúr retrográd mozgást végez az Oroszlán jegye 4º26′-tól visszaérve a Rák 23º59′-re.

Személyes szinten is értelmezhetjük ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik az Oroszlán csillagjegyének 4. foka születési képletünkben. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk, főként részletkérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

2019.06.202019.07.082018.08.012018.08.144º26′23º59′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka június 20.-tól augusztus 14.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Június 20. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte az Rák 23. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd augusztus 14.-én ér vissza az Oroszlán 4. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges részmunkálatokat elvégezni tenni számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Az Oroszlán jegye a büszkeség, kreativitás és játékosság jelképe. Ebben a jegyben a Merkúr türelmetlenséget, sértett önérzetet vagy nagyzási késztetéseket hozhat elő belőlünk. Próbáljunk megértőbbek és kevésbé követelőzőek lenni ebben a pár hétben, amikor minden lassabbá és egyben feszültebbé válhat.  Ha mostanában megyünk nyaralni, üdülni, akkor előzetesen ellenőrizzük le, nehogy fel nem tüntetett többlet költségek adódjanak. Kérdezzünk rá a részletekre. A Rák jegyébe visszaérve a Merkúr érzelmi, családi kötelékeinket teszi próbára. A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz rendezni, kijavítani, mert jobban előtérbe kerülnek.

Az időszak kezdetén, július 8.-án a Merkúr együttállásba kerül a Marssal, ami jobban felszínre hozhat elnyomott indulatokat. Amennyiben lehet törekedjünk tapintatosságra, szükségtelenül ne sértsünk meg másokat. Ellenben, ha bizonyos dolgok eddig el voltak hallgatva, a kibeszélésük előrelépést hozhat kapcsolatainkban.

Július 10.-13. között a Mars kvadrátolja az Uránuszt, ami növeli a türelmetlenséget. Problémákat okozhat a modern technikai készülékekben (a Vízöntő jegyét uraló Uránusz), de jó kerülni a fontos vásárlásokat, befektetéseket is (Bika Uránusz), mert elhamarkodott döntésekre késztetne. A Mars trigont képez a Chironnal, tehát régebbi sérelmek kerülhetnek a felszínre, begyógyulásra várva.

Augusztus 1.-én Újholddal ér véget a retrográd Merkúr ideje, amit többen is megkönnyebbülésként élhetnek meg.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.


asztrológus tanácsadó

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.