Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Merkúr május 2022

Retrográd Merkúr május 2022

Retrográd Merkúr május 2021Május 10. és június 3. között a Merkúr retrográd mozgást végez az Ikrek 4º51′-től visszaérve a Bika 26º05′-re.

A Merkúr évente három alkalommal szokott retrográd mozgású lenni, mostani különlegessége, hogy az irányváltást követő napon a Jupiter belép a Kos jegyébe. Az események hirtelen, váratlan és egyes esetekben akár robbanékony fordulatokat vehetnek. Több már régóta előkészülő félben levő feszültség, most egyszerre tör fel. De időzítési problémák és meggondolatlanságból adódó hibák lehetségesek közben. A Jupiter jegyváltása külön vizsgálatot igényel, amit ide kattintva olvashatsz el.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik az Ikrek csillagjegyének 4. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd mélyebb újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk és átfogóbb megértésre törekednünk. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Merkúr egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

Előfizetőink előre láthatják, hogy mely életterületüket és személyes bolygóikat érintik a májusi retrográd Merkúr hatásai, illetve, hogy mire számíthatnak személyesen ebben a dinamikusnak mutatkozó időszakban, több interaktív szemléltető ábrával együtt. Az előfizetés előnyeinek ismertetéséhez kattints ide.

2022.04.262022.05.102022.06.032022.06.1804º51′26º05′© aranycsillag.net

A retrográd Merkúr időszak árnyéka április 26.-tól június 18.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelzi, hogy milyen témákat kell majd újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Áprils 26. jelezte azt az időt, amikor az előrehaladó Merkúr elérte a Bika 26. fokát, ahova vissza fog hátrálni, majd június 18.-án ér vissza az Ikrek 4. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

Az árnyék első felében érdemes újabb elképzeléseket megformálni, dolgaink könnyedebb végzésére vonatkozóan. Szükséges változtatásokat tervbe venni (az Ikrek változó jegy) számítva arra, hogy ezek módosulásokat fognak igényelni a retrográd hetekben, majd végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Az Ikrekben a Merkúr alkalmazkodó képességünket és találékonyságunkat teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Régebbi, túl elbonyolított elképzeléseinket, nehézkessé vált viszonyulásunkat kell egy a helyzetnek megfelelőbb, gyakorlatiasabb, könnyedebb formába átalakítanunk. Azonban, ha feltételezésekbe bocsátkozunk, könnyen félreérthetünk részleteket, ami csúszásokat okozhat időrendünkben. Hajlamosak lehetünk túl könnyedén, felületesen kezelni problémákat (az Ikrek negatív oldala). Ha valamin régebb átsiklottunk újra visszaköszönthet. Kijavítjuk és rendezhetjük az általa okozott kommunikációs, megértési hibákat.

A Merkúr május 23.-án lép vissza a Bika jegyébe. A Bikában a Merkúr gyakorlatiasságunkat, anyagi javainkhoz való ragaszkodásunkat teszi próbára. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl aggódni javaink miatt és kerülni a szükséges költségeket (a Bika negatív oldala). Régóta tulajdonunkban levő kevésbé használt tárgyak újra előkerülhetnek és figyelmünket követelhetik. Mások pedig javításokat, módosításokat igényelhetnek. A kommunikáció egy lassabb, alaposabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő- vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz orvosolni.

Minden retrográd Merkúr időszaknak kiemelt dátuma, amikor a Nap beéri a hátráló Merkúr, az időszak közepe táján. Ez most május 21.-ére esik. Ez a dátum is két részre ossza az időszakot, mert jelképesen azt mutatja, hogy túlságosan előre voltunk szaladva a gondolatainkban, elképzeléseinkben és a Nap-Merkúr együttállás idejére kezdi teremtő erőnk beérni ezt. Majd alkalmunk lesz még az időszak második felében még szükséges módosításokat tenni.

Május 24-27. között mentálisan és kommunikációnkban nagyon hatékonyak lehetünk a Merkúr-Plútó trigon hatására.

Lényeges esemény lesz május 25-én a Mars belépése a Kos jegyébe. Ez felgyorsítja a történéseket, de az erélyességet, agresszivitást is növeli. Erősödik a kezdeményező erős és az elhamarkodott, indulatos cselekedetek valószínűsége. Május 29. hozhat valamilyen nagyobb eseményt a Mars-Jupiter együttállás hatására.

A retrográd időszak utolsó hetében a lelassult, irányváltásra készülő Merkúr két fontos fényszöget is képez. Kvadrátolni fogja a Vízöntő Szaturnuszt, így időhiányt, türelmetlenséget tapasztalhatunk meg. Szerencsére segíti közben a Neptunuszt, így ha hallgatunk megérzéseinkre és empatikusan viszonyulunk környezetünk igényeihez, akkor az adódó problémákat is közös összefogás révén oldhatjuk meg.

Pár általános tanács az ilyen időszakokra: Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a kommunikáció, információk és gondolatok áramlása, ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.

Végül pedig következzen két kép szemléltető jelleggel a grafikus efemeridából, melyet előrejelzés előfizetőink és az asztro extra funkciókkal rendelkező felhasználóink érhetnek el. Az első ábrán látható, ahogyan a sárgával jelzett hátráló Merkúrt május 21-én beéri a narancssárgával jelzett, egyenletes látszólagos sebességgel haladó Nap. A második ábrán a Merkúr sebességváltozásai látható a retrográd árnyék időszakában. Megfigyelhető, ahogyan a közel egy fokos napi sebessége lecsökken nullára az irányváltáskor, majd kb. -0.6 fokos hátrálási sebességre gyorsul fel. Ezt egy újabb lassulás követi nullára és onnan végül visszagyorsul napi egy fokra. Mindenki, aki asztrológiát tanul több további ehhez hasonló érdekes felfedezést/megértést nyerhet interaktív grafikus efemeridánk által.

Élethelyzeted vagy egy adott aktuális problémád jobb megértésében egy Személyes tanácsadás segíthet. Kattints ide egy tanácsadás/előrejelzés leírásának megtekintéséhez.

Ingyenes tanácsadást nem vállalok. A honlap által készített elemzéseket neked kell értelmezned élethelyzetedre.