Kezdőlap » Asztrológia » Retrográd Mars 2018

Retrográd Mars 2018

Retrográd Mars 2016A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője. Kb. két évente két hónapig látszólag visszafelé halad. 2018-ban június 27. és augusztus 27. között retrográd mozgású a Vízöntő 9º12′-ről indulva visszaér a Bak 28º36′-ra. Legutóbbi retrográd időszaka 2016 tavaszán volt érzékelhető.

Személyes szinten tovább tudjuk értelmezni ezt a hatást, ha megnézzük hova, milyen horoszkóp házba esik a Vízöntő csillagjegyének 9. foka születési horoszkópunkon belül. Az általa jelzett életterületen kell majd újraértékeléseket és tisztázásokat végeznünk tevékenységeink és velük kapcsolatos elvárásaink terén. A hatás sokkal erősebb, amennyiben az épp retrográdba forduló Mars egy személyes bolygónkkal is fényszöget alkot.

A retrográd Mars időszak árnyéka május 12.-től október 8.-ig tart. Az árnyék már előzetesen előre jelezte, hogy milyen témákat kell újraértékelnünk, újragondolnunk a retrográd időszak alatt. Május 12.-én az előrehaladó Mars elérte a Bak 28. fokát, ahová vissza fog hátrálni, majd október 8.-án ér vissza a Vízöntő 9. fokára, ahol előzetesen irányt váltott.

2018.05.122018.06.272018.08.272018.10.089º12’28º36’© aranycsillag.netAz árnyék első felében a Vízöntő energiái segítenek nagyban gondolkodni, kitörni a korlátok közül, újításokat tenni vagy csoportos összefogásokban részt venni. Azonban a Mars lassulásával a konkrét előrelépés is kissé nehezebb, késleltetett. A retrográd hetekben alkalmunk lesz átszervezni, rendezni régebbről elmaradt ügyeket, melyek ha tovább húzódnának hátráltatnák a dolgunkat. Terveink végső igazításokon mehetnek át az árnyék lezáró szakaszában.

Miután a Mars megfordul látszólagos mozgásában és visszafelé kezd haladni, energiánk hasznosítási módja módosításokat igényel. Ha nem vagyunk figyelmesek környezetünkre, könnyebben kerülhetünk akadályokkal szembe, ami zsörtölődést válthat ki, mert úgy érzékeljük, hogy kezdeményezéseink nem haladnak kellő ütemben. Erre azért is különösen érdemes figyelnünk, mert az erélyes Mars a független Vízöntő jegyében könnyen türelmetlenné válhat, ha hátráltatva érzi magát. Ez frusztrációk és kellemetlenebb helyzetek előidézője lehet. A retrográd időszak elején, június 28-án bekövetkező Telihold jobban előtérbe hozza az emberekből a felgyűlt elégedetlenséget.

A Vízöntő az egyediség, szellemesség, újítások és a csoportos összefogás jegye. Az említett időszakban érdemes több ízben is önvizsgálatot gyakorolni, hogy megértsük milyen akadályok, függőségek korlátozzák újítási vágyunkat. Törések, újraszerveződések történhetnek nagyobb társadalmi csoportosulásokon belül is. Az előrejutáshoz szükséges módosítanunk hozzáállásunkon és több türelmet kellhet gyakorolni. A Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, mely május óta a Bikában halad és a hátráló Mars kvadrátolni fogja július 29. és augusztus 3. között. Ezekben a napokban többlet türelmetlenség, esetleg elhamarkodottságból adódó hibák lehetségesek. A kvadrát erejét növeli a július 27-én bekövetkező Telihold, mely a Nap, Mars, Hold és Uránusz által egy erős T-kvadrátot képez. Hirtelen kirobbanó feszültségeket jelezhet. A feltörő energiák romboló erejét enyhíti az Uránusz-Szaturnusz trigon, ami által jelentős előrejutás, áttörések is lehetségesek.

A legérintettebbek a Vízöntő Nappal, Holddal, Aszcendenssel vagy Uránusszal rendelkező személyek, de a többi fix jegy (Bika, Oroszlán és Skorpió) is jobban érezni fogja a befelé fordulás szükségességét. Ha inkább hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni sokkal könnyebb lesz tanításait fogadnunk. Ezáltal mélyebb megértést is nyerhetünk tudatalatti motivációinkba.