Az aszcendens jelentése, meghatározása

Aszcendens meghatározásaHonlapunkon elolvashatod teljes, egyedi Aszcendens elemzésedet. Nemcsak az Aszcendens pontos helyzetét határozzuk meg, hanem értelmezzük a bolygókkal képezett kapcsolatait és az 1. horoszkópházba eső bolygók hatását. Az aszcendens az egyik asztrológiai alapfogalom, melynek jelentése felkelő jegy, mivel a horoszkóp felállítását jelző időben, a keleti horizonton látható csillagjegyet jelöli.

Készítsd el teljes, egyedi Aszcendens elemzésedet. Láthatod a hozzá kapcsolodó bolygók értelmezését és az 1. ház bolygóinak árnyaló szerepét.

Születési idő:
Időpont: : 24 órás formátumban

Ország:
Helység:
Kezd el beírni a helységnevet, majd válaszd ki a megjelenő listából! Ha nem működik kattints ide.Csak európán kívüli helyek esetén!

 

Aszcendens meghatározása

Az aszcendens meghatározása kiemelt jelentőséget kap minden asztrológiai elemzésben, mert jelképesen mutatja azt a módot, ahogyan megmutatkozunk a világban. Egyértelmű beazonosításához szükséges a pontos születési hely és idő, melyek alapján az aszcendens kinézhető efemerida táblázatok vagy ezekre alapuló számítógépes programok segítségével. Ha a pontos idő nem ismert, korrekciót alkalmazunk, ismert életeseményekből következtetve a születés legvalószínűbb pillanatára.

A Nap jeggyel ellentétben, ami szellemünk irányultságát jelöli, az aszcendens az a külső ruha, viselet amit magunkra öltünk és kifelé magunkból megmutatunk. Ebből kifolyólag testünk formájára és alapvető jellemvonásaira is kihatással van. Ha egy ismerősünk ki próbálja találni, hogy milyen jegyben születtünk és az illető nem ismer olyan jól minket, jó esélye van, hogy pont az aszcendensünket fogja eltalálni.

Aszcendens jelentése a jegyekben

Kos aszcendens
Energikus, harcias és dinamikus külsőt kölcsönöz. Tele van élettel, romantikus és szenvedélyes. Gyorsan dönt és azonnal cselekszik.

Bika aszcendens
Hatására a biztonságra törekvés, két lábbal a földön állni válnak fontossá. Vonzza minden, ami esztétikus, élvezetes és finom. Kifejezetten türelmes, de ha egyszer dühbe gurul, nehéz leállítani.

Ikrek aszcendens
Kíváncsi természettel és jó kommunikációs képességgel rendelkezik. Fontos számára a folyamatos szellemi kihívás és értelmes elfoglaltságok.

Rák aszcendens
Érzékeny, lelkiismeretes, intuitív, gondoskodó és álmodozó külsőt kölcsönöz. Szereti az otthonát és számára a családja mindenekelőtt van.

Oroszlán aszcendens
Vele született önbizalommal, tartással rendelkezik. Büszke típus, de szüksége van a többiek elismerésére is.

Szűz aszcendens
Meggondoltan viselkedik, nem hoz elhamarkodott döntéseket. Kiváló szellemi képességeivel minden területen az észérvekre támaszkodva találja fel magát.

Mérleg aszcendens
Igazságos vagy és harmóniára törekszik. Fejlett szépérzéke van, jellemző a jó megjelenés, de a kedves természet is.

Skorpió aszcendens
Heves és szenvedélyes és valószínűleg fokozottan vonzódik a hatalomhoz is. Kissé zárkózott, átható megjelenés jellemző.

Nyilas aszcendens
Őszinte, becsületes és jó kedélyű megjelenés. Nyitott gondolkodású, toleráns és nagyon szeret utazgatni térben és gondolatban egyaránt.

Bak aszcendens
Nagyon praktikus és konzervatív külsőt kölcsönöz, éles üzleti jellegű megjelenéssel. Tiszta látókör és az érzelmi közömbösség is jellemzőek.

Vízöntő aszcendens
Egyéni stílusú, szabad és spontán külsővel rendelkezik. Rendkívüli újító képességei vannak, tele van ötletekkel.

Halak aszcendens
Érzelmi élete gazdag, szeretettel fordul az emberek felé. Nyílt szívének köszönhetően könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez és emberekhez egyaránt.

További részletek tárulhatnak fel előttünk, ha az aszcendens jegyének uralkodó bolygóját és annak helyzetét is megvizsgáljuk.

Bár bizonyos beállítottságok kezdetből az aszcendensbe vannak kódolva további árnyalatot adnak megjelenésünknek az 1. horoszkóp házban található bolygók illetve, ha az aszcendens fontosabb fényszöget alkot egy másik bolygóval.

Bolygók az 1. házban:

Nap – a személynek fontos a szereplés és aktív megnyilvánulás,

Hold – érzelmeit szükséges láthatóvá tennie és megnyilvánulásaiban is érzelmei lendülete fogják irányítani,

Merkúr – az eszén és esetleg a kézügyességén keresztül próbál a világra hatással lenni,

Vénusz – kiemelkedő ízlést, kedvességet és charme-ot sugároz maga körül,

Mars – a világ számára egy küzdőtér, amelyre akaratereje által lehet hatással,

Jupiter – jó kedélyt és optimizmust sugároz és általában telt testalkatra hajlamosít,

Szaturnusz – szigorú és számító hozzáállást sejtet, az illetőnek nagyobb erőfeszítéseket kell tennie érvényesülése érdekében,

Uránusz – felvillanyozó megjelenés akár a szélsőségesség irányába is, jellemzőek a váratlan változások a hozzáállását illetően,

Neptunusz – álmodozó beállítódás, lágyabb vonások, gondot jelenthet megkülönböztetnie a valóst a valótlantól, érzéki csalódásokra is hajlamosíthat,

Plútó – különösen visszahúzódó személyiség típus, csak ritkábban nyilvánul meg, de olyankor teljes beleéléssel.

A könnyebb fényszögek (főleg a szextil és trigon) a megjelenésnek többlet energiát biztosítanak, míg a dinamizáló jellegűek (kvadrát, szembenállás) az illetővel való együttlétet és együttműködést teszik nehezebbé, mivel kisugárzásában egy alapvető nyugtalanság és feszültség érezhető.

Míg a bolygók többsége (a Hold kivételével) egy nap folyamán aránylag jelentéktelen (többnyire egy foknál kevesebb) távolságot tesz meg, az aszcendens egy nap alatt bejárja mind a 12 állatövi jegyet. Egy jegyben átlagosan 2 órát tartózkodik. Tehát ha 1-2 órát tévedünk a horoszkóp időpontjában, jó esélye van, hogy az aszcendens is hibás lesz. De mivel a horoszkópot 12 részre osztó háznak nevezett egységek is az aszcendenstől kezdődnek, akár 5-10 perc pontatlanság is elég ahhoz, hogy az egyik bolygó az 5. házból átkerüljön a 6. házba. Miért annyira fontos ez? Azért mert így megváltozik az értelmezés is, mert más életterületen kell a bolygónak kifejtenie hatását. Ha előrejelzéseket akarunk igényelni, azon időszak megállapításában, amikortól egy bizonyos életterület fontosabbá válik életünkben, pár perc hiba a születési időben akár több napos vagy hetes eltérést is mutathat a számítások és a valóság között. Ennek elkerülésére érdemes előzetesen Születési időnk pontosítását kérni.

A legkönnyebb úgy megérteni ezeket az összefüggéseket, ha saját horoszkópunk tanulmányozásán keresztül próbáljuk feltárni őket.


asztrológus tanácsadó